İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

Eğitim

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI

Ağız ve Diş Sağlığı Programı Diş hekiminin tüm klinik çalışmaları için gerekli ortamı hazırlayacak, hasta tedavisi sırasında yardımcı olacak, hasta kabulün de sorumluluk alacak, Diş hekimliği klinik yardımcı elemanlarının yetiştirilmesini amaçlar. Programı bitiren öğrencilere ön lisans diploması ve “Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri” unvanı verilir. Eğitim 4 yarıyıl şeklinde ve ağırlıklı olarak uygulamalı verilmektedir. Öğrencilerin mezun olmaları için 4 dönemde 120 AKTS yi tamamlamaları gerekmektedir. Eğitim Dili Türkçe’dir. Program, Üniversitemiz kadrosunda bulunan Öğr. Gör. Özkan Büyük tarafından yürütülmektedir. Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinde bulunan öğretim üyelerinden eğitim için destek alınmaktadır. Ağız ve Diş Sağlığı programında güncel kayıtlı öğrenci sayısı 151’dır. Okulumuzun kuruluşundan günümüze mezun olan öğrenci sayısı 452’dir.

 

İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI

İlk ve Acil Yardım programı Aniden gelişen hastalık ya da yaralanmalarda, afetlerde, olağandışı durumlarda temel ve ileri yaşam desteği verebilen, Her türlü sistem travmasını tanıyıp, uygun acil yaklaşımını planlayıp uygulayabilen, ilk ve acil müdahaleleri yapılmış hasta ya da yaralıların ambulansla güvenli bir şekilde hastanelere ulaşmasını sağlayan Sağlık Teknikerleri yetiştirir. Programı bitiren öğrencilere, ön lisans diploması ve “İlk ve Acil Yardım Teknikeri ” unvanı verilir. Eğitim 4 yarıyıl şeklinde ve ağırlıklı olarak uygulamalı verilmektedir. Öğrencilerin mezun olmaları için 4 dönemde 120 AKTS’ yi tamamlamaları gerekmektedir. Eğitim Dili Türkçe’dir. Program, SHMYO kadrosunda olan Öğr. Gör. Dr. İbrahim Çınar,  Öğr. Gör. Neşe Can Mercan ve Öğr. Gör. Mukadder Özbek tarafından yürütülmektedir. Üniversitemiz Tıp Fakültesinde bulunan öğretim üyelerinden eğitim için destek alınmaktadır. İlk ve Acil yardım programında güncel kayıtlı öğrenci sayısı 148’dir. Okulumuzun kuruluşundan günümüze mezun olan öğrenci sayısı 513’tür.

 

FİZYOTERAPİ

Fizyoterapi Programı Yaşlanma sonucu, doğuştan veya sonradan kaza, yaralanma gibi herhangi bir nedenle fiziksel engeli olmuş bireylerin tedavisine yardımcı olmak ve yaşam kalitesini arttırmak amacıyla uzman hekim ve fizyoterapist denetiminde fizik tedavi uygulamalarını yapan Sağlık Teknikerleri yetiştirir. Programı bitiren öğrencilere, ön lisans diploması ve “Fizyoterapi Teknikeri” unvanı verilir. Program, SHMYO kadrosunda bulunan Öğr. Gör. Muhammed Zahid Uz,  Öğr. Gör. Nedim Burak YILDIRIM ve Öğr. Gör. Hatice Ayan Karataş tarafından yürütülmektedir. Eğitim 4 yarıyıl şeklinde ve ağırlıklı olarak uygulamalı verilmektedir. Öğrencilerin mezun olmaları için 4 dönemde 120 AKTS’yi tamamlamaları gerekmektedir. Eğitim dili Türkçe’dir. Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinde bulunan öğretim üyelerinden eğitim için destek alınmaktadır. Fizyoterapi programında güncel kayıtlı öğrenci sayısı 212’dir. Okulumuzun kuruluşundan günümüze mezun olan öğrenci sayısı 383’tür.

 

YAŞLI BAKIM PROGRAMI

Yaşlı Bakımı Programı Yaşlı bireylerin, yaşlanma ile ortaya çıkan yetersizlikleri karşısında yaşlıyla, uygulama boyutunda hizmeti birebir yürüten, yaşlıyı sağlık ve sosyal hizmet boyutuyla ele alabilecek ara elemanı yetiştirmeyi amaçlar. Bu eğitimi alanlar yaşlı ve bakıma muhtaç bireyleri hayata tutundurma, gelecek kaygısından arındırma ve boş zamanlarını üretken şekilde değerlendirme konularında aktif çalışırlar. Programdan mezun olan öğrencilere ön lisans diploması ve “Yaşlı Bakımı Teknikeri” unvanı verilir. Eğitim 4 yarıyıl şeklinde ve ağırlıklı olarak uygulamalı verilmektedir. Öğrencilerin mezun olmaları için 4 dönemde 120 AKTS yi tamamlamaları gerekmektedir. Eğitim dili Türkçe’dir. Program, SHMYO kadrosunda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Perihan Çetin, Öğr. Gör. Dr. Sevil Yılmaz ve Öğr. Gör. Tuğçe Şık tarafından yürütülmektedir. Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinde bulunan öğretim üyelerinden eğitim için destek alınmaktadır. Yaşlı Bakımı programında güncel kayıtlı öğrenci sayısı 202’dir. Okulumuzun kuruluşundan günümüze mezun olan öğrenci sayısı 320’dir.

 

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı, özel ve kamu kuruluşlarında sağlık alanındaki laboratuvarlarda çalışabilecek mesleki bilgi ve beceriyle donanmış “Sağlık Teknikerleri” yetiştirir. Programın amacı; Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler, üniversite hastaneleri ve özel sektörümüzün ihtiyaç duyduğu ara elamanları tamamen bilimsel bir ortamda eğitmek, gerekli bilgi ve donanıma sahip mesleki becerileri kazanmış olan elemanlar olarak yetiştirmek, bir yandan gençlerimize eğitim ve iş olanağı yaratırken, diğer yandan daha kaliteli, daha bilimsel ve iyi koşullarda yetişmiş elemanlarla sağlık hizmetlerini sağlamaktır. 4 yarıyıl süren eğitim sürecinde öğrenciler ağırlıklı olarak uygulamalı eğitim almaktadırlar. Öğrencilerin mezun olmaları için 4 dönemde 120 AKTS’ yi tamamlamaları gerekmektedir. Eğitim Dili Türkçe’dir. Program, SHMYO kadrosunda olan Doç. Dr. Melek Pehlivan ve Öğr. Gör. Özge ÖZTUNA ARAS tarafından yürütülmektedir. Üniversitemiz Tıp Fakültesinde bulunan öğretim üyelerinden eğitim için destek alınmaktadır. Şuan programda 33 öğrenci mevcuttur. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı mezunları Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları halinde lisans eğitimine geçiş yapabilmektedirler.

Menüyü Kapat